Weddingplanner on Tour

Wanneer je de kans krijgt om een paar dagen in London City te verblijven dan zeg je daar natuurlijk volmondig “JA” tegen. Dus ticket geboekt en off I go!  Eindelijk is de dag van vertrek aangebroken en op een koude maandagmiddag in Februari kom ik aan op Schiphol Airport.

Ik ben de dag relaxt gestart want mijn vlucht vertrekt pas om 17.05 uur, maar zoals altijd moet ik mij op het laatste moment toch nog haasten om mijn trein te halen. Decadent reis ik dit keer “first class”. Op Schiphol aangekomen kan ik direct doorlopen, naar de security, thank god voor online inchecken. Gelukkig verloopt het vandaag allemaal soepeltjes en sneller dan verwacht ben ik klaar voor boarding. Dit duurt nog even en ik maak van de gelegenheid gebruik om even een bak koffie te drinken. Ik trakteer mijzelf op een heerlijke latte macchiato en een slice of lemon cake bij Starbucks.

Vanwege een overvolle vlucht vertrekken we iets later maar na een kleine 45 minuten landen we op London City Airport. Eenmaal door de douane heb ik snel mijn koffer gevonden en stap ik in een ouderwetse “cab” die mij uiteindelijk, na een lange rit van ruim een uur in de avondspits van Londen, aflevert bij Barclay House of London. Deze Bed & Breakfast ligt in de wijk Fullham in East London. Ik word daar allerhartelijkst ontvangen door de eigenaresse Charlotte en al gauw zit ik met een cup of tea te wachten op mijn man. Natuurlijk moet er ook een hapje gegeten worden en we belandden op advies van onze gastvrouw bij Manucha’s Kitchen een klein “biologisch” restaurant just a few blocks away.

The next morning, after a goodnight sleep, we start with breakfast and the map of the underground. Pfoe dat is weer even wennen! Na enige bestudering besluiten we om dit keer de bus te nemen. We kopen een oyster card ( de Engelse variant een de ov chipkaart) en stappen in de bus. Natuurlijk gaan we de verkeerde kant op en dus dezelfde bus maar weer terug om uiteindelijk te arriveren bij op Victoria Coach station. Een paar straten verderop zit mijn eerste must see. The cake shop van Peggy Porschen! De weddingcake goeroe van United Kingdom. Wanneer je in London bent moet je echt tijd maken om deze plek te bezoeken.

Vanwege Valentines day is de voorkant van de shop voorzien van een groot bloemen hart. Ondanks dit hart zie je de winkel al van meters afstand vanwege zijn zachte roze kleur. Eenmaal binnen, word ik helemaal vrolijk en greedy. Een overvolle vitrine lacht je tegemoet en wij besluiten om een kopje koffie te nuttigen met een overheerlijke Cookies & Cream cupcake voor mijn love en een slice of Rose Champagne Truffel cake voor mijzelf. Natuurlijk kan ik het niet laten om een van haar boeken te kopen en een pot Strawberry & Champagne vulling mee te nemen naar Nederland. De Shop van Peggy is te vinden on the corner of Ebury and Elizabeth street.

In deze buurt is het goed vertoeven dus we besluiten om de omgeving te verkennen. De statige gebouwen stralen je tegemoet en het wordt al snel duidelijk dat we in the upper side of London rond wandelen. Prachtige parken, mooie auto’s en zelfs een “Groom Place” komen we tegen. Na een flinke wandeling stuiten we op Buckingham Palace, vanwege het 65e jubileum van Queen Elizabeth is het druk met toeristen die een glimp op hopen te vangen, maar helaas no sign of her. Inmiddels is de taart er wel weer afgelopen en dus gaan we op zoek naar een leuk restaurant voor de lunch. Die vinden we in Mayfair op 53 Clarges Street. Hier zit Burgers & Lobsters een fantastisch restaurant met een heerlijke menukaart. Het zit er stampvol during lunchtime met veel internationale klanten.

Na de lunch lopen we Bond Street in. Links en rechts van de straat roepen de merken als Louis Vuitton Dior, Chanel and so on and so on, ons tegemoet. Pracht en praal en niets is te gek. Op straat staat een Bentley geparkeerd, wat op zich daar niet zo gek is, maar deze is van bladgoud. I found your wedding ride girls! My next must see zit aan de overkant van de straat de Flagship store van Pronovias, gevestigd in de New Bond street. Helaas hebben ze niet heel veel bruidsjurken in de etalage staan, maar wel een paar prachtige diamond shoes. London heeft vele kleine weddingdress shops die passend zijn bij ieder budget. Voor de meeste winkels geld dat je deze alleen op afspraak kunt bezoeken, deze zijn free of fee. Uiteraard kun je ook terecht bij Harrods wanneer je budget dit toe laat. Na deze laatste visit vind ik het welletjes geweest voor vandaag en nemen we de underground terug naar Fulham Station. Dankzij het aardige personeel vinden onze weg in 1x keer. We eten Pizza for dinner en daarna gaan the lights out en droom ik stiekem van lovely weddings in the City of London.